Scroll Top
 • Home
 • Tabere de vară

IMAGINI DIN TABERELE NOASTRE

Experienţa de peste 13 ani ne recomandă si totodată ne obligă să oferim un loc sigur şi plăcut, un mediu ideal pentru toţi participanţii, garantând astfel o tabără memorabilă.

Activ Parc vă este partener pentru realizarea unei experienţe de neuitat pentru copii şi nu doar un furnizor de servicii de cazare şi masă.
Ne adresăm grupurilor de copii de peste 6 ani, însoţite de cadre didactice sau părinţi. Programele de tabere sunt gândite pentru grupuri medii, cu o capacitate aproximativă de 35 de participanţi.

Ușor accesibil

 • Localizat la 2 km din şoseaua naţională DN15C
 • Acces facil pe drum asfaltat
 • 15 km faţă de Piatra Neamţ
 • La distanţă de 30 de minute cu maşina se află principalele obiective turistice:
   Cetatea Neamtului
   Humulesti
   Manastirile Agapia si Varatec
   Zimbraria,
   Lacul si barajul Bicaz

Sănătate

 • Zona rurală, fără trafic
 • 4 ha imprejmuite de parc amenajat pentru activităţi recreative în aer liber
 • Aer foarte curat
 • Lipsa oricărei surse de poluare
 • Situaţi la marginea padurii Almaş, oferim copiilor posibilitatea reconectarii cu natura prin joc si explorare
 • Activ Parc deţine propiul parc de aventură în incintă
 • Unitatea este autorizată ISU

Activităţi

 • Program de aventură: trasee de escladă începând cu vârsta de 4 ani, teren paintball şi tir cu arcul
 • Program lecţie de supravieţuire în natură
 • Program de explorare micul biolog
 • Vânătoare de comori
 • Activităţi creative
 • Mini olympics - Competiţie
 • Escape Room
 • Sesiuni de dezvoltare personală şi alte jocuri

Programul taberei este unul sugerat de denumirea Activi in natură, în funcţie de specificul grupului propunem activităţile potrivite (aventură la înălţime, tiroliană, tir, lecţie de supravieţuire, micul biolog, reacţii cu distractii, escape room, activ parc express, ateliere creative, concursuri, ştafete s.a). Baza programelor este experienţa acumulată rezultând o metodă proprie de educaţie nonformală în care îmbinăm, divertismentul, educaţia şi mișcarea, de-a lungul întregii tabere. Începand cu anul 2022, am integrat în programele noastre de vară un nou concept denumit de noi Aventura prin cultură, prin care dorim să promovăm în rândul participanţilor cunoașterea şi curiozitatea pentru cultura şi istoria locală într-un mod interactiv, metoda noastră dovedindu-se un real succes între copii.

Odată agreată perioada şi tariful, taberele se rezervă în baza unui contract de prestări servicii.

În unitatea de cazare Activ Hostel  sunt disponibile 39 de locuri de cazare, în funcţie de dimensiunea grupului se pot suplimenta.

Copiii vor sta în camere cate minim 2 si maxim 6  în măsură gradului de ocupare a hostelului.

Meniul este alcătuit din alimente sănătoase şi este adaptat la nivelul de vârstă al participanţilor. Suntem atenţi la restricţiile alimentare cauzate de alergii sau intoleranţe, care ne sunt aduse la cunoștinţă de însoţitorul taberei/părinte.

Nu vom avea sucuri acidulate şi alimente semi-preparate, ci doar mâncare sanatoasă.

Avem, deasemenea, pentru copii şi gustări surpriza: fructe din propriile livezi, înghețată de casa, limonadă şi dulciuri, în funcţie de sezon

Copilul nu are nevoie de bani suplimentari din cauză că tot ce va avea nevoie va avea din partea organizatorilor, cu excecpţia excursiilor integrate în programul taberelor.

Copiii nu sunt lăsaţi să-şi cumpere dulciuri/sucuri din incinta taberei (excludem perioadele în care sunt în excursii sub supravegherea însoţitorilor).

Transportul nu este inclus în tariful taberei, in funcţie de opţiunea organizatorului de grup, transportul se poate face cu autocarul sau cu trenul. 

În cazul transportului cu autocarul, accesul este pe drumuri asfaltate. Suntem la o distanţă de 5 km de șoseaua națională, avem parcare pentru autocar.

În cazul in care optaţi pentru transportul feroviar putem intermedia, printr-o firmă locală licenţiată, transportul copiilor de la şi către gara (suntem la 15 minute pe cale rutieră de gara Piatra Neamţ)

Programele  sunt adaptate la nivel de vârstă şi de condiţia fizică a participanţilor.

Programele sunt făcute în aşa fel încât toţi copiii să poată face faţă intensităţii activităţilor.

Limba în care vom interacţiona cu copiii este limba română. Dacă în tabără sunt copii de altă naţionalitate atunci vom comunica cu acestia în limba engleză.

Pentru taberele cu specific de limba engleză, comunicarea se va face în limba engleză.

Tabletele nu sunt permise în tabără.

Nu putem sa restricţionăm comunicarea dintre dvs. şi copilul dvs., asa că dacă consideraţi că este necesar să îi daţi un telefon mobil prin care să comunice cu dvs. atunci noi nu avem nimic împotriva acestui lucru.

Comunicarea dintre dvs. şi copil (în cazul în care nu are telefon mobil) se face prin telefonul coordonatorului taberei.

Pe durata activităţilor utilizarea telefoanelor este totuşi de evitat, în regulamentul taberei va fi sugerat un interval orar pentru comunicări cu părinţii.

Actele necesare pentru înscrierea în tabără sunt:

 1. Adeverinţa medicală de la medicul de familie cu menţiunea “apt pentru efort”
 2. Aviz epidemiologic
 3. Regulamentul de participare în tabără (pe care vi-l vom trimite prin email). Acesta trebuie citit şi semnat.

Toate actele se aduc în original.

În cazul în care din motive ce ţin de împrejurari neprevăzute copilul nu poate participa în tabără, avansul de 300 de lei va fi transferat pentru o altă tabără din sezonul care urmează. Avansul nu este returnabil, dar, în cazuri excepţionale, putem face şi acest lucru.